Rakentaminen

Otaniemen kampuksen uudistuminen on täydessä vauhdissa. Suuret työmaat edistyvät nopeasti ja antavat jo viitteitä tulevasta. Kampuksen ydin valmistuu vuoden 2020 tienoilla.

Aalto-kaupunki nousee Otaniemen ytimeen
 

Väre and Biz_8-2017_photo_Mikko_Raskinen_001.jpg

Uudet rakennukset Taiteiden ja suunnittelun korkeakoululle ja Kauppakorkeakoululle tulevat kampuksen ytimeen, Alvar Aallon suunnitteleman Kandidaattikeskuksen (vasemmalla edessä) ja Aalto-yliopiston metroaseman (vasemmalla takana) viereen. Kuva Mikko Raskinen.

Keskeisellä paikalla Otaniemen kampusta on suuri rakennustyömaa, johon nousee kaikkiaan neljä uutta rakennusta. Entinen Sähkötekniikan korkeakoulun rakennus (Otakaari 5) on peruskorjauksessa ja siihen avataan kasvuyrityskeskus A Grid. Rakennushankkeita koordinoi ja johtaa Aalto CRE (Aalto University Campus & Real Estate), joka myös tiedottaa töiden etenemisestä.

Tietoa uudisrakennustyömaista (aaltocre.fi)
Kampuksen rakennuttaja Aalto CRE (aaltocre.fi)

Väreen ja Kauppakorkeakoulun rakennustyöt käynnissä
 

Väre_700_syksy2017.jpg

Väre valmistuu nopeaan tahtiin. Kauppakorkeakoulun rakennus sijoittuu Väreen taakse. Kuva Mikko Raskinen.

Väre on Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun käyttöön tuleva uudisrakennus. Sen arvioidaan valmistuvan kesällä 2018. Kauppakorkeakoulun rakennuksessa ovat syksyllä 2017 meneillään muun muassa julkisivumuuraukset ja talotekniikka-asennukset. Samaan kortteliin sijoittuu lisäksi uusi Aalto-yliopiston metroaseman yhteydessä oleva metrokeskus kaupallisine palveluineen. 

Rakennustyömaat ovat keskeisellä paikalla kampusta. Bussi-, auto-, polkupyörä- ja jalankulkuliikenne toimivat toistaiseksi poikkeusreiteillä.

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa ja Kauppakorkeakoulussa on käynnissä hankkeet uusiin rakennuksiin muuton valmistelemiseksi. Opiskelijoista ja henkilöstöstä koostuvat työryhmät suunnittelevat uuden rakennuksen toimintaa ja ratkaisuja.

Tietoa Väreen työmaasta (aaltocre.fi)
Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun muuttohankkeen verkkosivusto (onecampus.aalto.fi)
One Campus -blogi (onecampus.aalto.fi)
Kauppakorkeakoulun muuttohankkeen verkkosivusto (business3.aalto.fi)
Web-kameran kuvaa Väreen työmaasta
Web-kameran kuvaa Kauppakorkeakoulun työmaasta

Metrokeskukseen kauppoja ja palveluita
 

Metroasema_Länsimetro.jpg

Aalto-yliopiston metroasemalta pääsee nopeasti Otaniemen kampuksen ytimeen. Havainnekuva Länsimetro / ALA Arkkitehdit..

Vuonna 2018 Aalto-yliopiston metroaseman yhteyteen valmistuu metrokeskus, johon sijoittuu yliopiston oman toiminnan lisäksi kauppoja, liiketiloja ja palveluja.

Tietoa metrokeskuksesta (aaltocre.fi)
 

 

Uutiset

Tapahtumat